Keresés ebben a blogban

2012. november 28., szerda

Szamárbőr 1970

(Peau d'âne)
színes,magyarul bezsélö francia családi film, 100 perc, 1970
Szamárbőr (Peau d'âne) színes,magyarul bezsélö francia családi film, 100 perc, 1970
Élt egyszer egy gyönyörű királylány, akinek az élete egycsapásra szomorú fordulatot vett. Édesanyja súlyosan megbetegedett és a halálos ágyán megeskette a férjét, hogy újból megnősül. Viszont azt kikötötte, hogy csak nála szebb és jobb nőt vehet el feleségül. Ilyen azonban csak egy élt messze földön: a saját lánya. A király úgy döntött hát, feleségül veszi leányát, aki tanácsért a keresztanyjához, az Orgonatündérhez fordult. Mindent megpróbáltak, hogy húzzák az időt, ám végül a királylánynak menekülnie kellett. A királyság gazdagságát biztosító szamár bőrét húzta magára, hogy senki ne ismerje fel...





2012. november 27., kedd

A kis herceg 1974

(The Little Prince)
színes, magyarul beszélő, amerikai-angol családi film, 85 perc, 1974
A kis herceg (The Little Prince) színes, magyarul beszélő, amerikai-angol családi film, 85 perc, 1974
Antoine de Saint-Exupery örökérvényű klasszikus meseregénye, A kis herceg több generáció számára tanította már meg a szeretet és a barátság fontosságát. A fantáziadús regény három évtizeddel ezelőtt készült filmfeldolgozásában nagyszerű színészek keltik életre a történet szereplőit, a Szahara közepén lezuhant pilótát, a kígyót, aki nem képes gátat szabni gyilkos természetének, a rókát, aki azt várja, hogy valaki megszelídítse, a különböző kisbolygók karakteres figuráit, és természetesen az ártatlan tekintetű kis herceget.



 Port,hu



Szépség és a szörnyeteg 1987

(Cannon Movie Tales: Beauty and the Beast)
színes, magyarul beszélő, amerikai filmdráma, 94 perc, 1987
Szépség és a szörnyeteg (Cannon Movie Tales: Beauty and the Beast) színes, magyarul beszélő, amerikai filmdráma, 94 perc, 1987
A fiatal herceget hiúsága és önteltsége miatt megátkozták egy olyan átokkal, amitől rettenetes szörnyeteggé változott. Az átok csak akkor törik meg, ha valaki valóban, teljes szívéből megszereti a herceget. 



 Port.hu


Hókirálynő 1966

(Snezhnaya koroleva)
színes, magyarul beszélő, szovjet mesefilm, 80 perc, 1966
Hókirálynő (Snezhnaya koroleva) színes, magyarul beszélő, szovjet mesefilm, 80 perc, 1966
Kay és Gerda öreg nagymamájukkal élnek együtt nagy szeretetben. Egy nap a gonosz, hidegszívű Hókirálynő meglátogatja Kayt és magával viszi az országába, az örök jég birodalmába. Gerda azonban nem nyugszik bele abba, hogy elveszítette Kayt. Megígéri nagymamájának, hogy ha addig él is, felkutatja a Hókirálynő birodalmát és visszahozza a fiút szülőházába. Gerda még nem is sejti, mennyi akadályt kell legyőznie ehhez...
Fantasztikus kiállítású mesefilm. Az eredeti Andersen meséből Jevgenyij Svarc írt egy lazán kapcsolódó adaptációt. A film 1970-ben elnyerte a Golden Eagle díjat Bogotában.



 Port.hu




2012. november 26., hétfő

Hans Christian Andersen 1952

színes, amerikai életrajzi film, 108 perc, 1952
Hans Christian Andersen színes, amerikai életrajzi film, 108 perc, 1952
A világhírű dán mesemondó, Hans Christian Andersen a valóságtól kedvesen elszakadó, elképzelt élettörténete, felhasználva legismertebb meséinek motívumait, s megspékelve A kis hableány balett-változatával.


 Port.hu



2012. november 25., vasárnap

A bíborszínű virág 1977

(Alenykij cvetocsek)
színes, magyarul beszélő, szovjet mesefilm, 66 perc, 1977
A bíborszínű virág (Alenykij cvetocsek) színes, magyarul beszélő, szovjet mesefilm, 66 perc, 1977
Egy kereskedőnek volt három lánya. Amikor egyszer hosszú útra indult, megkérdezte lányait, mit hozzon nekik ajándékba. Az első kettő ruhát, ékszert kért, Aljona, a harmadik viszont egy csodálatos, bíborszínű virágot, amelyről álmodott. A kereskedő végül egy elvarázsolt kastélyban megtalálja a csodálatos virágot, ám a kastély urának, egy szörnyetegnek a fogságába esik. Aljona apja keresésére indul és meg is találja a szörnyeteg várában. Ám a lány nem fél a szörnytől, sőt, egy idő után megszereti. Ekkor csoda történik: a szörnyeteg visszaváltozik eredeti alakjába, és szép fiatal herceg válik belőle.



 Port.hu



Hópelyhecske 1969

(Snegurochka)
színes, magyarul beszélő, szovjet mesefilm, 88 perc, 1969
Hópelyhecske (Snegurochka) színes, magyarul beszélő, szovjet mesefilm, 88 perc, 1969
A nagyerdő közepén vígan ünneplik az emberek a farsangot. A Tél búcsúzik, hogy átadja helyét a Tavasz tündérének. Ám lányuk, Hópelyhecske úgy dönt, hogy az emberek között marad. Egy idős, gyerektelen házaspár befogadja a szép és kedves lányt. Próbálják férjhez adni, de Hópelyhecske szíve nem olvad fel a fiatalemberek iránt. Egy nap megpillantja a gyönyörű lányt barátnőjének vőlegénye, Mizgir és olthatatlan szerelemre lobban iránta. A féltékeny barátnő a cár atyuskához fordul segítségért.



 Port.hu