Keresés ebben a blogban

2013. február 24., vasárnap

Karácsonyi Klasszikusok 1964-1968

(The Original Television Christmas Classics-Studio) 1964-1968
 Karácsonyi Klasszikusok (The Original Television Christmas Classics-Studio) 1964-1968

(Rudolph, the Red-Nosed Reindeer)
szines, magyarul beszélő, amerikai bábfilm, 47 perc 1964
Rudolf a Rénszarvas  (Rudolph, the Red-Nosed Reindeer) szines, magyarul beszélő, amerikai bábfilm, 47 perc 1964
Rudolf, a kis rénszarvas piros orral születik. Emiatt sokat csúfolják. Hiába nyer szánhúzó versenyt a díjat más kapja. Elbújdosik, és barátokat talál. A kisróka és a jegesmaci segítségével legyőzi, sőt jószívűvé változtatja Mikulás ősi ellenségét, Viharellát. Hóvihar miatt csak ő vezetheti a Mikulás szánhúzóit, mivel sokat csúfolt orra messzire világít. A karácsony így meg lett mentve és Rudi hős lett.


 Wikipédia

 (The Little Drummer Boy)
szines, magyarul beszélő, amerikai bábfilm, 25 perc 1968
A kisdobos  (The Little Drummer Boy) szines, magyarul beszélő, amerikai bábfilm, 25 perc 1968
Egy árva dobos fiú története, akinek élete örökre megváltozott, amikor találkozik a három napkeleti bölccsel az úton Betlehembe.


 Wikipédia

(Frosty the Snowman)
szines, magyarul beszélő, amerikai rajzfilm, 25 perc 1969
Fagyoska, a hóember (Frosty the Snowman) szines, magyarul beszélő, amerikai rajzfilm, 25 perc 1969
Egy hóember története,aki mágikus kalapjával aranyos kis történetet varázsol elénk.


 Wikipédia

(Santa Claus Is Comin’ to Town)
szines, magyarul beszélő, amerikai bábfilm, 50 perc 1970 
Télapó a városban (Santa Claus Is Comin’ to Town) szines, magyarul beszélő, amerikai bábfilm, 50 perc 1970
Kris és egy varázsló története.


 Wikipédia



2013. február 22., péntek

Rob Roy 1953

(Rob Roy, the Highland Rogue)
színes,magyarul beszélő, angol-amerikai kalandfilm, 78 perc, 1953
Rob Roy (Rob Roy, the Highland Rogue) színes,magyarul beszélő, angol-amerikai kalandfilm, 78 perc, 1953
Amikor a 18. század elején Anglia a hannoveri választófejedelmet, Györgyöt kiáltotta ki királlyá, a skót felföld elkeseredett küzdelembe kezdett, hogy a Stuart-házból származó Jakabot ültessék a trónra. A skótok harcolni is hajlandók voltak Jakabért, és ennek a harcnak élén Robert MacGregor, népszerűbb nevén Rob Roy állt, akinek fő ellensége Montrose hercege volt, aki nemcsak Robot, de egész klánját is szerette volna eltüntetni a föld felszínéről. Ám Rob családja és népe érdekében is harcba szállt, és megküzdött az álnok herceggel. Az ő legendája alapján készült ez az izgalmas kalandfilm.


 Port.hu


Robin Hood mókás kalandjai 1984

(The zany adventures of Robin Hood)
színes,magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 100 perc, 1984
Robin Hood mókás kalandjai (The zany adventures of Robin Hood) színes,magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 100 perc, 1984
Richárd fivére, János herceg uralkodik a király távollétében. Oroszlánszívű Richárdért váltságdíjat követel az osztrák herceg, a királynő megkéri Robint, hogy próbálja meg összeszedni a pénzt. Ez viszont nem jár minden bonyodalom nélkül.


 Port.hu


A testőrök visszatérnek 1989

(The Return of the Musketeers)
színes, magyarul beszélő, angol-francia-spanyol kalandfilm, 98 perc, 1989
A testőrök visszatérnek (The Return of the Musketeers) színes, magyarul beszélő, angol-francia-spanyol kalandfilm, 98 perc, 1989
D'Artagnan és a három testőr kalandjai óta immár húsz év telt el. 1649-ben járunk, Mazarin ül a bíborosi székben és egész Franciaország fél szemmel Cromwell cselekedeteire sandít. Az angol király trónfosztása után a bíboros aggódik, hogy a forrongás a kontinensre is átterjed, ezért titkos feladattal bízza meg a már deresedő halántékú egykori testőröket. Bár a volt jó barátok között korántsem teljes az összhang, végül együtt érkeznek Londonba, az oroszlán barlangjába. Feladatuk teljesítése közben a kezükbe veszik az ifjú Raoul, Bragelonne vikomtja sorsát, akit mindnyájan fiukként szeretnek és "ki kell iktatniuk" a néhai Milady de Winter bosszúért lihegő sarját.


 Port.hu



Zorro 1974

színes, magyarul beszélő, olasz-francia kalandfilm, 113 perc, 1974
Zorro színes, magyarul beszélő, olasz-francia kalandfilm, 113 perc, 1974
A gazdag ültetvényes fia sok évig külföldön tartózkodott. Amikor visszatér hazájába, döbbenten látja, hogy mennyire eluralkodott az erőszak és az igazságtalanság a hajdan oly békés országban. És ezt sajnos legnagyobb döbbenetére saját bőrén is tapasztalnia kell. Legjobb barátja, a Kormányzó gyilkosság áldozata lesz, s ez csak egy a háttérben munkálkodó, láthatatlan gonosz rettenetes tettei között. Barátja utolsó kívánságának megfelelően átveszi a Kormányzói széket. Haldokló társának azonban azt is megfogadja, hogy saját nevében nem áll bosszút barátjáért. Ezért dönt úgy, hogy valódi énjét tehetetlennek és ügyetlennek kiadva, Zorro álnéven egy éjfekete paripán élesre fent karddal rendet tesz országában. Hamarosan rá kell ébrednie, hogy egy nagyhatalmú és velejéig romlott emberrel áll szemben, akit nem is olyan egyszerű megállítani.


 Port.hu

Ellopták a dinoszauruszt 1975

(One of Our Dinosaurs Is Missing)
színes, magyarul beszélő, angol-amerikai gyermekfilm, 90 perc, 1975
Ellopták a dinoszauruszt (One of Our Dinosaurs Is Missing) színes,magyarul beszélő, angol-amerikai gyermekfilm, 90 perc, 1975
Kínai kémbanda garázdálkodik Angliában, egy mikrofilmet keresnek. A fiatal lord, aki kicsempészte Kínából a titkos anyagot, az ellenség fogságába kerül, ám előbb a régi dadájára bízza a titkát. Erre az ellenség is hamar rájön, és azonnal üldözőbe veszik a dadát, aki egy jóhiszemű lélek, és eleinte mit sem tud a rá leselkedő veszélyről. Vissza szeretné szerezni a dinoszauruszba rejtett mikrofilmet, és ehhez igénybe veszi a londoni dadák klubjának tagjait is. A hatékony csapat még a gengsztereknek is nehéz ellenfél.


 Port.hu


2013. február 21., csütörtök

Apád-anyád idejöjjön! 1961

(The Parent Trap)
színes, magyarul beszélő, amerikai családi film, 129 perc, 1961
Apád-anyád idejöjjön! (The Parent Trap) színes, magyarul beszélő, amerikai családi film, 129 perc, 1961
Sharon és Susan ikertestvérek, de szüleik válása miatt szétválasztva élnek egymástól és a másik kilétéről semmit sem tudnak. Azonban kamaszkorukban véletlenül találkoznak egy nyári táborban.Miután kiderítik a nagy titkot egymásról és szüleikről, azon gondolkoznak, hogy jó lenne összehozni újra a családot, kibékíteni a szülőket - ezért kieszelnek egy tervet.


 Port.hu


Aladdin csodái 1961

(Le meraviglie di Aladino)
színes, magyarul beszélő, francia-olasz-amerikai fantasy, 100 perc, 1961
Aladdin csodái (Le meraviglie di Aladino) színes,magyarul beszélő, francia-olasz-amerikai fantasy, 100 perc, 1961
Hősünk, Aladdin egy furfangos utcagyerek, aki rátalál egy csodalámpára, melyben egy varázslatos Dzsini lapul. Azonban a szultán udvari varázslója ezt megtudja és magának akarja a lámpást, hogy nagyra törõ terveit megvalósíthassa. Át akarja venni a szultánság irányítását Moluk hercegtõl (Terence Hill). Így Aladdinra hárul a feladat, hogy útját állja az ármánynak és szabadon engedje a lámpa szellemét, miközben hihetetlen kalandokon megy keresztül, de jutalma végül nem marad el.


 Port.hu

Az öreg halász és a tenger 1958

(The Old Man and the Sea)
színes, magyarul beszélő, amerikai filmdráma, 83 perc, 1958
Az öreg halász és a tenger (The Old Man and the Sea) színes, magyarul beszélő, amerikai filmdráma, 83 perc, 1958
A Nobel-díjas író (Ernest Hemingway) világhírű regénye (Az öreg halász és a tenger) az ember és a természet örök harcának egy megragadó mozzanatát eleveníti meg. A rendező a film eszköztárát felhasználva hűen tolmácsolja az író által megteremtett világot, amely jelképes erejénél fogva több puszta halásztörténetnél. A nagy hallal folytatott küzdelem bemutatásán túl kiválóan ábrázolja az emberi lélek mélységét és azt az emberben rejtőző erőt és akaratot, melynek segítségével a legyőzhetetlen akadályokon is keresztülverekszi magát.

Már 84 napja, hogy az öreg halász (Spencer Tracy) nem fogott semmit. Kétségbeesésében úgy dönt, egyedül indul útnak, hátha így mellészegődik a szerencse. A nyílt tengeren egyszer csak kapást jelez a csali. A zsinór megindul, a horogra akadt hal vontatni kezdi a csónakot. Az öreg halász a tenger végtelen magányában pillantja meg először a hatalmas halat. A vadász és a vad között élethalálharc indul meg. A küzdelem harmadik napján a hal végre láthatóvá válik a víz felszíne alatt. Az öreg összeszedi maradék erejét, és ledöfi a szigonyával. A hal még utoljára feldobja magát, és ekkor látszik igazán, hogy nagyobb, mint a csónak. Az öreg a csónak oldalához köti, és vitorlát bontva hazaindul. Az első cápa éjszaka támad. Két órával később a dögszag társait is odacsalja. A keservesen szerzett zsákmány a cápák martalékává lesz. 


 Port.hu

Jöttem, láttam, lőttem 1968

(Tre che sconvolsero il West - vado, vedo e sparo)
színes,magyarul beszélő, spanyol-olasz western, 91 perc, 1968
Jöttem, láttam, lőttem (Tre che sconvolsero il West - vado, vedo e sparo) színes,magyarul beszélő, spanyol-olasz western, 91 perc, 1968
1876. Új Mexikó. Edwin Kean, egy anglikán papnak öltözött rabló, úgy próbálja megszerezni a Jacksonville-ből Springwoodba tartó négyszázezer dollárt, hogy egy postai csomagban ártalmatlannak látszó könyvek között robbanószert rejt el. Amíg azonban a kívánt hatásra vár, egy másik útonálló, a fiatal Moses Lang akaratlanul is meghiúsítja legszebb reményeit. Mire a két jómadár összefog és újabb tervet eszel ki, egy harmadik riválisuk is támad: Clay Watson, a hivatásos játékos, aki jogos nyeremény fejében tart igényt az összeg egy nagyobb részére. 


 Port.hu

2013. február 15., péntek

A kis hableány 1976

(Malá mořská víla)
színes, magyarul beszélő, csehszlovák mesefilm, 84 perc, 1976
A kis hableány (Malá mořská víla) színes, magyarul beszélő, csehszlovák mesefilm, 84 perc, 1976
Andersen híres meséje a kis sellőről, aki beleszeret egy hús-vér hercegbe. S hogy a közelében lehessen, odaadja gyönyörű hangját egy boszorkánynak a földi létért cserébe.


 Port.hu


A kis Muck története 1953

(Die Geschichte vom kleinen Muck)
színes, magyarul beszélő, német mesefilm, 96 perc, 1953
A kis Muck története (Die Geschichte vom kleinen Muck) színes, magyarul beszélő, német mesefilm, 96 perc, 1953
Egy keleti kisváros utcáján a gyerekek vad hajszával üldöznek, csúfolnak egy öreg embert, Muckot, aki egy fazekasműhelybe menekül előlük. Mikor a gyerekek utolérik, az öreg becsukja az ajtót, felül a díszes cserépedényekkel megrakott polcra, és elmeséli a lurkóknak kalandos élete szomorú történetét. 


 
 Port.hu

A bagdadi tolvaj 1940

(The Thief of Bagdad)
színes, magyarul beszélő, angol családi kalandfilm, 106 perc, 1940
A bagdadi tolvaj (The Thief of Bagdad) színes, magyarul beszélő, angol családi kalandfilm, 106 perc, 1940
Azon kevés filmek egyike, amely felnőttnek és gyereknek egyaránt élvezetes meggyőző erővel jeleníti meg az Ezeregyéjszaka varázslatos arab világát: Abu, a híres bagdadi tolvaj és az igazságtalanul börtönbe vetett kalifa megszöknek a fogságból, hogy megleckéztessék a gonosz Jaffar varázslót.

 Port.hu

A dzsungel könyve 1942

(Jungle Book)
színes, magyarul beszélő, amerikai kalandfilm, 102 perc, 1942
A dzsungel könyve (Jungle Book) színes, magyarul beszélő, amerikai kalandfilm, 102 perc, 1942
Színpompás dzsungel-szimfónia egzotikus helyszínekkel, óriási állatsereglettel, izgalmas kalandokkal. Rudyard Kipling nyomán remek film készült a farkasbarlangban talált emberkölyökről. Maugli, a "meztelen béka" és nevelőszülei, Farkas apó, Farkas anyó, valamint barátai: Balu, az álmos öreg medve, aki a Dzsungel Törvényére tanítgatja, Bagira, a fekete párduc, a fekete suhanó árnyék, a dzsungel mélyének félelmetes lakói: Sir Khán, a Nagy, a sziszegő Ká, mind népszerűek és ismertek az egész világon, úgy a gyermekek körében, mint a felnőttek világában. A Dzsungel Törvénye, amelynek egyetlen parancsa sem ok nélkül való, minden vadállatnak megtiltja, hogy embert egyék.


 Port.hu