Keresés ebben a blogban

2013. március 31., vasárnap

A három testőr 1993

(The Three Musketeers)
színes, magyarul beszélő, amerikai-osztrák-angol kalandfilm, 105 perc, 1993
A három testőr (The Three Musketeers) színes, magyarul beszélő, amerikai-osztrák-angol kalandfilm, 105 perc, 1993
XIII. Lajos uralkodása idején a rendszeresen verekedésbe keveredő d'Artagnan összebarátkozik a három legendás muskétással, Athosszal, Porthosszal és Aramisszal. A négy elszánt férfi hamarosan nagy feladatot kap: meg kell hiúsítaniuk azt az áruló összeesküvést, amelyet Richelieu, a cinkostársa, Rochefort és a Milady szőtt a királynő, Ausztriai Anna ellen. Az összeesküvés kudarcba fullad, ám az intrikus Milady nem adja fel, s még a legszörnyűbb bűntettektől sem riad vissza, hogy bosszút állhasson.


 Port.hu


2013. március 24., vasárnap

Akár az angyalok 1962

(Almost Angels)
színes, magyarul beszélő, amerikai zenés családi vígjáték, 90 perc, 1962
Akár az angyalok (Almost Angels) színes, magyarul beszélő, amerikai zenés családi vígjáték, 90 perc, 1962
Egy bécsi kisfiú megható története, aki szeretne felvételt nyerni a Boys Choir fiúkórusba . A meghallgatáskor szokatlanul tehetségesnek bizonyul és bekerül a bentlakásos iskolába. Az itt eltöltött idő alatt barátságok és féltékenységek is kialakulnak a növendékek között. Tanárai támogatásával és bátorításával fejlődésnek indul egy új szerepben is, szerzőként és karmesteként.

 Wikipédia


Egy inas kalandjai Kaliforniában 1967

(The Adventures of Bullwhip Griffin)
színes, magyarul beszélő, amerikai családi vígjáték, 105 perc, 1967
Egy inas kalandjai Kaliforniában (The Adventures of Bullwhip Griffin) színes, magyarul beszélő, amerikai családi vígjáték, 105 perc, 1967
A főszereplő egy huszonéves, ultrapedáns, bostoni, Bullwhipp Griffin nevű inas, aki gazdája halála után gazdája unokájával beleveti magát a kaliforniai aranylázba. Az inas magyarhangja Kautzky Armand és természetesen zseniális. Útjukat végig kiséri a simlis, ravasz Higgins bíró, aki azért megy kaliforniába, hogy "a méltányosság és a törvényszék bevezetésével előmozdítsa az aranyhajhász pórnép igazságosabb életének kialakulását", de persze neki is csak az aranyra fáj a foga.

 Wikipédia


Ezüst farkas 1999

(Silver Wolf)
színes, magyarul beszélő, kanadai-amerikai kalandfilm, 98 perc, 1999
Ezüst farkas (Silver Wolf) színes, magyarul beszélő, kanadai-amerikai kalandfilm, 98 perc, 1999
Jessi, a vagány snowboardos, egy hegyi kirándulás alkalmával elveszíti édesapját. Az éjszakát egyedül kell átvészelnie a hegyekben, miközben egy sebesült, kiéhezett farkas, Silver figyeli minden mozdulatát. Másnap reggel nagybátyja érkezik a segítségére és megmenti a fiút. Jessi később visszatér a hegyek közé, ahol egy nap újra rátalál a sebzett farkasra. Magával viszi nagybátyja farmjára, ahol elszakíthatatlan barátság szövődik közöttük. A fiú benevez a helyi síversenyre, ahol a versenyzőket egy kutya húzza sílécen. Jessi Silverrel együtt indul a cseppet sem veszélytelennek bizonyuló versenyen.


 Port.hu

2013. március 22., péntek

Boszorkányváros 1998

(Halloweentown)
színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 84 perc, 1998
Boszorkányváros (Halloweentown) színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 84 perc, 1998
Marnie élete egy csapásra megváltozik, mikor derűs nagyanyja, a városba érkezik. Aggie ódákat zeng unokájának a boszorkányokról, ám ezt Marnie édesanyja, Judith rossz szemmel nézi és elküldi édesanyját. Marnie és két testvére követik nagyanyjukat egy ismeretlen világba, Boszorkányvárosba, ahol furcsábbnál furcsább lények színesítik a mindennapokat.


 Port.hu



2013. március 21., csütörtök

Huncut karácsony 2003

(Eloise at Christmastime)
színes, magyarul beszélő, amerikai-angol családi vígjáték, 89 perc, 2003
Huncut karácsony (Eloise at Christmastime) színes, magyarul beszélő, amerikai-angol családi vígjáték, 89 perc, 2003
Az elkényeztetett és meglehetősen pimasz kis Eloise (Sofia Vassilieva) a Plaza Hotel legcsillogóbb lakosztályában él dadájával (Julie Andrews), és immár több mint hat éve tartja rettegésben a személyzetet és az igazgatót, Mr. Peabodyt (Victor A. Young). Az idei karácsonyra azonban minden eddiginél nagyobb veszély leselkedik, Eloise ugyanis fejébe veszi, hogy az igazgató lányának, a szép Rachelnek (Sara Topham) megakadályozza az esküvőjét Brooks-szal (Rick Roberts), a menő, de rosszindulatú ügyvéddel. A terv pofonegyszerű: karácsonyig össze kell hozni Rachelt régi szerelmével, Billel (Gavin Creel), a pincérfiúval.


 Port.hu

2013. március 19., kedd

Macska az űrből 1978

(The Cat from Outer Space)
színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 99 perc, 1978
Macska az űrből (The Cat from Outer Space) színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 99 perc, 1978
Jake, az űrkandúr hajójával a Földnek csapódik, és 36 órája van arra, hogy megjavítsa a járművét és folytassa az útját, különben örökre itt ragad. A NASA azonban rátalál a szerencsétlenül járt űrhajóra, és anélkül, hogy felfigyelnének a pilótára, egy kutató laboratóriumba szállítják a gépet, hogy tüzetes vizsgálatnak vessék alá. Dr Frank Wilson, a fizika tudora sajátos elmélettel áll elő a szerkezet láttán, és míg a többiek nevetségesnek tartják a feltételezéseit, Jake felfigyel rá, és úgy gondolja, ő lesz az, aki segít neki hazatérnie. Hozzászegődik, és bizony így mélyebb bepillantást nyer a férfi magánéletébe, aminek az lesz a következménye, hogy gyengéd érzelmek ébrednek benne egy földi cicus iránt.


 Port.hu

A fekete lyuk 1979

(The Black Hole)
színes, magyarul beszélő, amerikai kalandfilm, 91 perc, 1979
A fekete lyuk (The Black Hole) színes, magyarul beszélő, amerikai kalandfilm, 91 perc, 1979
A Palomino nevű űrhajó - fedélzetén Dan Holland kapitánnyal, Charles Pizer első tiszttel, két tudóssal , valamint egy újságíróval - tíz hónapos expedíció után a Föld felé veszi az irányt. A velük utazó robot azonban különös dologra hívja fel a figyelmet. Egy olyan Fekete Lyukat észlelt, amely egész naprendszerek elnyelésére is képes, és amelynek közelében ott lebeg egy kísértet-űrhajó, a több, mint 20 éve eltűnt Cygnus. A tudosók természetesen minél közelebbről szeretnék megfigyelni a különös jelenséget. A hatalmas gravitáció azonban nagyon veszélyes lehet.


 Port.hu


2013. március 18., hétfő

Óz, a Nagy Varázsló 1982

(Ozu no mahôtsukai)
színes, magyarul beszélő japán rajzfilm, 78 perc 1982
Óz, a Nagy Varázsló (Ozu no mahôtsukai) színes, magyarul beszélő japán rajzfilm, 78 perc 1982
Dorothy-t egy forgószél Óz országába röpíti házával együtt, mely véletlenül épp agyonnyomja a gonosz keleti boszorkányt. Mivel a kislány haza szeretne jutni, ezért a déli jó boszorkány azt javasolja neki, hogy menjen el az ország királyához, Ózhoz és kérje meg őt, hogy segítsen neki hazajutni. Dorothy útja során ismerkedik meg új barátaival, a madárijesztővel, a bádogemberrel és a gyáva oroszlánnal, akik segítenek neki eljutni az uralkodóhoz, és akik szintén mind vágynak valamire, amiről úgy hiszik, csak a király adhat meg nekik.


 Wikipédia


2013. március 15., péntek

Óz, a hatalmas 2013

(Oz The Great and Powerful)
színes, magyarul beszélő, amerikai fantasztikus kalandfilm, 127 perc, 2013
Óz, a hatalmas (Oz The Great and Powerful) színes, magyarul beszélő, amerikai fantasztikus kalandfilm, 127 perc, 2013
Amikor Oscar Diggs (James Franco), az igencsak gyanús, piti kis cirkuszi bűvész sietve távozik a porlepte, unalmas Kansas-ből az izgalmas Óz birodalmába, úgy tűnik, megütötte a főnyereményt: hírnév és gazdagság vár reá. Egészen addig gondolja így, amíg nem találkozik a három boszorkánnyal, Theodora-val (Mila Kunis), Evanora-val (Rachel Weisz) és Glinda-val (Michelle Williams), hiszen ők hárman nem egészen biztosak abban, hogy ő lenne a várva várt nagy varázsló.


 Port.hu

Óz boszorkányai 2011

(The Witches of Oz)
színes,magyarul beszélő, amerikai kalandfilmsorozat, 2011
Óz boszorkányai (The Witches of Oz) színes,magyarul beszélő, amerikai kalandfilmsorozat, 2011
Dorothy Gale gyerekkönyv író rájön, hogy legsikeresebb regényei elnyomott, de valós gyerekkori emlékeiből táplálkoznak. A mesék alapját adó kalandokat Óz birodalmában élte át kislányként; ám a boszorkányok most újra megtalálták őt, mert szükségük van valamire, ami Dorothynál maradt. A félelmetes kalandok pedig újrakezdődnek.


 Port.hu

Tom és Jerry és Óz, a csodák csodája 2011

Tom and Jerry & The Wizard of Oz)
színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film, 57 perc, 2011
Tom és Jerry és Óz, a csodák csodája Tom and Jerry & The Wizard of Oz) színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film, 57 perc, 2011
Szárnyalj a szivárvány felett, és járd be a sárga köves utat L. Frank Baum klasszikus meséjének legújabb feldolgozásában. Találkozhatsz a jól ismert karakterekkel, Dorothyval, Totóval, a Bádogemberrel, a gyáva oroszlánnal és a Madárijesztővel, és természetesen Tom és Jerryvel. Az örök ellenségek egy hurrikán jóvoltából Óz, a nagy varázsló birodalmában találják magukat. Ha meg akarják menteni Dorothyt és Totót, és persze haza akarnak kerülni, akkor nincs más hátra, félre kell tenniük a régi ellenségeskedést, és össze kell fogniuk egymással.


 Port.hu


Visszatérés Óz földjére 1985

(Return to Oz)
színes,magyarul beszélő, angol-amerikai kalandfilm, 105 perc, 1985
Visszatérés Óz földjére (Return to Oz) színes,magyarul beszélő, angol-amerikai kalandfilm, 105 perc, 1985
Dorothy, a kiskutyájával, Totóval a piros cipellő segítségével visszatért nagynénje házába. Itt senki sem hiszi el történetét és úgy gondolják, csak képzelődik. A kislány szomorú emiatt, és visszavágyik Óz csodálatos birodalmába. Álmatlanság gyötri, ezért Emily néni kórházba viszi. Itt a modern tudomány segítségével elektromos kezelést kap. A varázslatos elektromosság újra Óz földjére repíti, ahol hihetetlen kalandok sorát éli át? A filmtörténet egyik legsikeresebb alkotásának, az Óz, a csodák csodája című filmnek a folytatása.


 Port.hu

Óz, a csodák csodája 1939

(The Wizard of Oz)
színes, magyarul beszélő, amerikai musical, 98 perc, 1939
Óz, a csodák csodája (The Wizard of Oz) színes, magyarul beszélő, amerikai musical, 98 perc, 1939
Kansason félelmetes erejű tornádó söpör végig. A kis Dorothy nem tud elmenekülni, balesetet szenved. Ájult állapotban kis kutyájával, Totóval csodálatos helyre, Óz birodalmába kerül. Útja során barátokat szerez az Oroszlán, a Madárijesztő és a Bádogember személyében, ám egy kegyetlen ellenséggel, a Boszorkánnyal is szembe kerül. Noha itt minden színes és szép, Dorothy legfőbb vágya, hogy visszajusson az ő fekete-fehér, mégis úgy szeretett otthonába.


 Port.hu

2013. március 11., hétfő

E.T. - a földönkívüli 1982

(E.T. the Extra-Terrestrial)
színes, magyarul beszélő, amerikai sci-fi kalandfilm, 115 perc, 1982
E.T. - a földönkívüli (E.T. the Extra-Terrestrial) színes, magyarul beszélő, amerikai sci-fi kalandfilm, 115 perc, 1982
Egy amerikai kisváros szélén, a családi házaktól alig néhány méternyire húzódó erdőben földet ér egy űrhajó, melyből fura kinézetű "emberkék" szállnak ki, hogy felderítsék a terepet. Ám hamarosan a helyszínre érkeznek a földlakók: őrült zajt csapva, villódzó zseblámpájukkal megrémisztik a békés szándékú látogatókat, s miközben megpróbálják bekeríteni űrjárművüket, a furcsa kis lények menekülésbe fognak. Egy "valaki" közülük azonban lemarad a távozó űrjárműről. Ez a valaki pedig nem más, mint E.T., aki a számára ismeretlen bolygón marad dühös kutyák, nyüzsgő járművek és egy furcsa kisfiú társaságában. Ezen az éjszakán ugyanis egy közelben lakó fiú, a kisiskolás Elliott gyanút fog, hogy valaki kint rejtőzik a kertjükben. Egész éjjel kint marad, s végül magához édesgeti ezt a valakit, aki persze nem más, mint E.T. A két magányos lény, az apa nélkül nevelkedő fiú és a hátrahagyott űrlény összebarátkozik egymással, s ennek a barátságnak állít feledhetetlen emléket Steven Spielberg minden idők legnagyobb filmsikerében.


 Port.hu

2013. március 9., szombat

Hófehérke 2012

(Grimm's Snow White)
színes, magyarul beszélő, amerikai fantasy, 90 perc, 2012
Hófehérke (Grimm's Snow White) színes, magyarul beszélő, amerikai fantasy, 90 perc, 2012
A Grimm testvérek tündérmeséjéből készült filmben egy fiatal lány az elbűvölő románc és a sötét csodák birodalmában találja magát miután özvegy apja hármat kívánhat a titokzatos Zöldszeműtől, hogy segíthessen lányának felépítenie saját életét. A Zöldszeműnek azonban saját nagyszabású, fondorlatos tervei vannak. 


 Port.hu


Tükröm, tükröm 2012

(Mirror Mirror)
színes, magyarul beszélő, amerikai fantasy, 106 perc, 2012
Tükröm, tükröm (Mirror Mirror) színes, magyarul beszélő, amerikai fantasy, 106 perc, 2012
Az egyedi látásmódú rendező, Tarsem Singh (A sejt, Zuhanás, Halhatatlanok) ezúttal a klasszikus Hófehérke-történetet álmodta újra a mozivásznakra.
A gonosz királynő (Julia Roberts) megfosztja jogos örökségétől az árva hercegnőt, Hófehérkét (Lily Collins), hogy ő maga uralkodhasson a királyságban. Nem mellesleg pedig szeretné felkelteni a jóképű Alcott herceg (Armie Hammer) figyelmét is. Hófehérke szépsége azonban megbabonázza a herceget, aki rögvest beleszeret. Dühében a királynő száműzi a fiatal lányt a sötét erdőbe, ahol reményei szerint egy emberevő szörnyeteg gyomrában köt majd ki. A talpraesett hercegnő azonban szövetkezik hét lelkes, lázadó törpével, hogy visszakövetelje magának a trónt, elűzze a gonoszt és visszaállítsa a rendet a birodalomban. A kalandokban, humorban, árulásban, romantikában és látványokban bővelkedő tündérmese remekül ötvözi a családi szórakoztatást a Tarsem eddigi filmjeire is jellemző extravagáns látványvilággal.


 Port.hu