Keresés ebben a blogban

2013. május 25., szombat

Grimm meséiből: Öcsi és Nővérke 2008

(Brüderchen und Schwesterchen)
színes, magyarul beszélő, német kalandfilm, 58 perc, 2008
Grimm meséiből: Öcsi és Nővérke (Brüderchen und Schwesterchen) színes, magyarul beszélő, német kalandfilm, 58 perc, 2008
Nagy volt az öröm, mikor Öcsi és Nővérke özvegy édesapja új asszonyt hozott a házhoz. Boszorkányságára csak akkor derült fény, mikor váratlanul meghalt az apa, s a mostoha elkergette a két gyereket az otthonából. Varázslattal Öcsit őzzé változtatta, így csak a sötét erdő mélyén húzhatták meg magukat biztonságban. Egy napon a királyfi kileste titkukat, de oly szerelembe esett Nővérkével, hogy mindjárt feleségül is vette. A boldogságuk azonban nem tartott sokáig, mivel a boszorkány a királyfit saját lányának szánta.


 Port.hu

Grimm meséiből: A kékfényű lámpás 2010

(Grimm's Fairy Tales:The Blue Light / Das blaue Licht)
színes, magyarul beszélő, német családi film, 59 perc, 2010
Grimm meséiből: A kékfényű lámpás (Grimm's Fairy Tales:The Blue Light / Das blaue Licht) színes, magyarul beszélő, német családi film, 59 perc, 2010
Egy kiszolgált, sebesült katona, aki még a neki járó zsoldot sem kapta meg kapzsi királyától egy boszorkány házába tér be az erdőben. A csúf, öreg banya szép fiatalasszony képében jelenik meg, és arra akarja rávenni a katonát, hogy segítségével visszaszerezze bűvös, kék fényű lámpását. A katona rájön a tűzszerszám titkára, és elhatározza, hogy bosszút áll a királyon. Tervébe kis hiba csúszik, beleszeret a szépséges királykisasszonyba, aki viszonozza a szerelmét. A boldogságig azonban még hosszú út és sok kaland vezet.


 Port.hu

Grimm meséiből: A császár új ruhája 2010

(Grimm's Fairy Tales: The Emperor's New Clothes)
szines, magyarul beszélő, német családi film, 58 perc, 2010
Grimm meséiből: A császár új ruhája (Grimm's Fairy Tales: The Emperor's New Clothes) szines, magyarul beszélő, német családi film, 58 perc, 2010
A hiú császár új ruhát varrat magának közelgő születésnapjára, de valami igazán egyedi darabot szeretne. Ezért fogadja fel az ismeretlenfiatalembert a feladatra, akit a környéken senki sem ismer. Bár a fiú sem szőni, sem fonni, sem varrni nem tud, a király hiúságára,az emberek butaságára és félelmeire alapozva a világ legkülönösebb ruháját ígéri az uralkodónak.


 Port.hu

2013. május 19., vasárnap

Grimm meséiből: Terülj, terülj asztalkám! 2008

(Tischlein deck dich)
színes, magyarul beszélő, német családi film, 59 perc, 2008
Grimm meséiből: Terülj, terülj asztalkám! (Tischlein deck dich) színes, magyarul beszélő, német családi film, 59 perc, 2008
Egy embernek volt három fia, akik közül a két idősebb elindult szerencsét próbálni. Max, a legkisebb is világot akart látni, s vinni valamire, hogy majd elnyerhesse Lotte kezét. A legidősebb kitanulta az asztalos mesterséget, a középső molnárlegénynek állt, Maxot pedig egy szabó fogadta fel. A három próbaév leteltével mestereik mindhármukat értékes ajándékkal indította haza. Az első egy ?terülj, terülj asztalkámat?, a második egy aranyat fialó szamarat, a harmadik pedig egy igazságot tevő furkósbotot kapott. A hazafelé vezető úton a két idősebb fiú megszállt egy fogadóban, ahol a kocsmáros és kapzsi felesége kicsalta mindenüket. Szerencsére zsákjával Max is arra tévedt.


 Port.hu

Grimm meséiből: Rigócsőr király 2008

(König Drosselbart)
színes, megyarul beszélő, német családi film, 59 perc, 2008
Grimm meséiből: Rigócsőr király (König Drosselbart) színes, megyarul beszélő, német családi film, 59 perc, 2008
Egy napon Geránia hercegnője, Izabella a tiltott tóban fürdött, s megismerkedett az ellenséges ország trónörökösével, begóniai Richárddal. Másnap lánykérést tartottak a királyi udvarban, de a dölyfös hercegkisasszony az összes jelentkezőt kigúnyolta. Richárdra egyenesen a Rigócsőr csúfnevet aggatta. Édesatyja megunva lánya makrancosságát megfogadta, hogy hozzáadja az első koldushoz, aki a kapu elé téved. A herceg álruhát öltve elnyerte Izabella kezét, de kilétét egészen addig nem akarta felfedni, amíg meg nem tanítja a lányt a házimunkára és a pénz becsületére. Úgy tűnt, hogy Izabella javíthatatlan, s minden veszni látszott, még Richárd szerelme is.


 Port.hu


2013. május 11., szombat

Grimm meséiből: Holle anyó 2008

(Frau Holle)
színes, magyarul beszélő, német családi film, 58 perc, 2008
Grimm meséiből: Holle anyó (Frau Holle) színes, magyarul beszélő, német családi film, 58 perc, 2008
Egy özvegyasszonynak volt két leánya: Mari és Lujzi, akik épp egymás ellentétei voltak. Az egyikük szorgos és kedves, a másik pedig lusta és gőgös. Egy napon Mari, amint a kútnál font, beleejtette az orsóját a vízbe, s utána ugorva Holle anyó birodalmában találta magát. Segítségére volt mindenkinek, aki csak kérte, s Holle anyó is nagy hasznát vette dunyhája rázásánál. Mikor Mari már nagyon vágyódni kezdett édesanyja, Kópé kutyája és testvére után, Holle anyó drága ajándékkal engedte útjára. Odahaza mindenki boldog volt a látásától, csak testvére, Lujzi irigykedett rá. Elhatározta, hogy ő is felkeresi Holle anyó birodalmát, csakhogy - mint tudjuk - mindenki azt kapja, amit megérdemel?


 Port.hu

Grimm meséiből: A békakirályfi 2008

(Der Froschkönig)
színes, magyarul beszélő, német családi film, 59 perc, 2008
Grimm meséiből: A békakirályfi (Der Froschkönig) színes, magyarul beszélő, német családi film, 59 perc, 2008
Sophie hercegnő a tizennyolcadik születésnapjára igen értékes ajándékot kap királyatyjától: meghalt édesanyja örökségét, egy aranygolyót, ami megvédi őt a tévutaktól. A játék hevében a golyó azonban belesik a tóba, s a hercegnő csak úgy tudja visszaszerezni, hogy a békának cserébe barátságát ajánlja fel. A születésnapi vacsorán azonban már nem akarja betartani ígéretét és hagyni, hogy az egyen a tányérjából és aludjon az ágyában. Mérgében a falhoz vágja a nyálkás ?szörnyeteget?, aki azonnal visszaváltozik egy sudár fiatalemberré. Kiderül, hogy Floriszt, Brávánt hercegét ugyanaz a gonosz tündér varázsolta el, aki Sophie édesanyját egykor a Varázserdőbe csalta. A fiatalok boldogságának csak az állja útját, hogy a hercegnő kezét már másnak ígérték.


 Port.hu

Tizenkét hónap 1972

(Dvenadtsat mesyatsev)
színes, magyarul beszélő, szovjet családi film, 135 perc, 1972
Tizenkét hónap (Dvenadtsat mesyatsev) színes, magyarul beszélő, szovjet családi film, 135 perc, 1972
A szeszélyes királynő az újévi ünnepi bálra egy kosár hóvirágot akar. Kiadja a parancsot, hogy mindenki induljon hóvirágot keresni, jutalmul pedig egy kosár aranyat ígér. Egy bökkenő van csak, hogy ez a virág egy évben csak egyszer, áprilisban virágzik. Annára, a kis árva lányra ráparancsol szívtelen mostohája, hogy menjen ki a sötét, hideg erdőbe és szedjen nekik hóvirágot. A szegény lány találkozik a 12 hónappal és megkéri őket, intézzék el, hogy egyetlen órára április legyen. A 12 hónap segít is, sőt, egy varázsgyűrűvel is megajándékozzák. De Anna irigy mostohaanyja és mostohatestvére ellopják tőle a gyűrűt, a hóvirágot pedig ők viszik el a királyi palotába.


 Port.hu

2013. május 5., vasárnap

Grimm meséiből: Borsószem hercegkisasszony 2010

(Die Prinzessin auf der Erbse)
szines, magyarul beszélő, német családi film, 58 perc, 2010
Borsószem hercegkisasszony (Die Prinzessin auf der Erbse) szines, magyarul beszélő, német családi film, 58 perc, 2010

Egy csodaszép hercegkisasszony érkezik a királyságba, hogy az ifjú trónörököshöz menjen feleségül. A makacs lány azonban megszökik a találkozás elől, és beleszeret egy ifjú asztalosba, aki nem más, mint a herceg álruhában...
Andersen kedvelt meséje nyomán.


 Port.hu


Boszorkányszombat 1983

színes, magyar mesefilm, 84 perc, 1983
Boszorkányszombat színes, magyar mesefilm, 84 perc, 1983
Csipkerózsika ébredésének örömére a gonosz mostoha álarcosbált rendez a kacsalábon forgó várban, amelyre meghívja a mesék összes szereplőjét és a mesék két atyját, a Grimm testvéreket. A mostoha kihirdeti a teljes békét, valójában azonban hatalomátvételre készül a mesei Rosszakkal. Az álkirályfival és az ál-Csipkerózsikával, ármány és erőszak segítségével a mesék megváltoztatására törnek, hogy végül a Rosszak győzzenek. A pincébe gyűjtik a Jókat, akik itt össze tudnak fogni, és galambot menesztenek segítségért. Özönlenek a gyerekek a világ minden tájáról, és kiszabadítják a rabokat. A mesék pedig maradnak ugyanolyanok, mint eddig.


 Port.hu



Kolumbusz, a felfedező 1992

(Christopher Columbus: The Discovery)
színes, magyarul beszélő, angol-amerikai-spanyol kalandfilm, 120 perc, 1992
Kolumbusz, a felfedező (Christopher Columbus: The Discovery) színes, magyarul beszélő, angol-amerikai-spanyol kalandfilm, 120 perc, 1992
A megözvegyült Kolumbusz (Georges Corraface) öt év hajózás után visszatér Genovába, hogy beszámoljon fantasztikus felfedezéséről, miszerint kézzel megmunkált uszadékfa sodródott a tengernek abból az irányából, ahol mindeddig azt hitték, hogy csak víz van. Kolumbusz kínai hajósok és Polo beszámolói alapján új számításokat végez, s rájön, hogy az óceán áthajózható, melynek másik felén India vár rá. Expedíciójához azonban nem talál pártfogót, elutasításra talál mind a portugál, mind a francia királynál. A spanyol uralkodónő, Izabella (Rachel Ward) azonban, sikeres keresztesháborúja után, hajlandó támogatni az utat.


 Port.hu