Keresés ebben a blogban

2013. július 27., szombat

Annie 1982

színes, magyarul beszélő, amerikai zenés vígjáték, 126 perc, 1982
Annie színes, magyarul beszélő, amerikai zenés vígjáték, 126 perc, 1982
Nagy musical-siker a Broadway színházaiban, a filmvászonra álmodva... Annie (Aileen Quinn) tízéves, cserfes és tehetséges kislány az 1930-as évek Amerikájában. Mindenkit képes levenni a lábáról szellemes és értelmes csacsogásával. Miss Hannigan (Carol Burnett) hírhedt árvaházában nő fel, amíg egy megtépázott pénztárcájú és hírű milliomos kiválasztja és meg nem hívja villájába néhány hétre. A milliomos, a szőrös szívű Oliver Warbucks (Albert Finney) vonakodva bár, de örökbe akar fogadni egy kisgyereket, hogy javítsa a róla kialakult negatív képet. Annie kedvessége és tehetséges énektudása leveszi őt is a lábáról. Annie-t választja ki, de tudja, hogy a kislánynak mennyire hiányoznak igazi szülei. Ezért a milliomos pénzdíjat tűz ki az igazi szülőknek, ha jelentkeznek és bizonyítani tudják Annie-hoz való köteléküket. A gonosz árvaházi igazgatónő tervet eszel ki a pénz megszerzésére és felbújtja testvérét, Rooster-t (Tim Curry) és barátnőjét a szülői szerep eljátszására. 


 Port.hu

Pinokkió 2008

(Pinocchio)
színes, magyarul beszélő, olasz-angol kalandfilm, 2008
Pinokkió (Pinocchio) színes, magyarul beszélő, olasz-angol kalandfilm, 2008
Geppetto mester magányosan éli mindennapjait. Egyik nap azonban a háza előtt talált tuskóból készít egy fabábut, akit Pinokkió névre keresztel. Másnap reggelre aztán, a mester legnagyobb döbbenetére, a kis bábu egyszer csak életre kel. Geppetto ettől kezdve a fiaként tekint rá, és mindent megpróbál elkövetni azért, hogy Pinokkió iskolába járhasson. Még a kabátját is eladja, hogy könyvet vegyen a fiának, ám az első tanítási napon Pinokkió nem megy be az iskolába, hanem eltűnik. Geppetto persze nagyon aggódik, míg Pinokkióra hatalmas veszélyek leselkednek. Így hát egy hihetetlen kaland veszi kezdetét.


 Port.hu


Elátkozott Ella 2004

(Ella Enchanted)
színes, magyarul beszélő, amerikai-ír-angol családi vígjáték, 96 perc, 2004
Elátkozott Ella (Ella Enchanted) színes, magyarul beszélő, amerikai-ír-angol családi vígjáték, 96 perc, 2004
Születése napján alaposan kitol a Tündérkirálynő Ellával (Anne Hathaway). Csupa szívjóságból elvarászolja, s míg él engedelmeskednie kell minden parancsnak. 18 évvel később, miután mostohatestvérei annyiszor kihasználták és bajba sodorták, ráadásul lejáratták a jóképű herceg (Hugh Dancy) előtt, úgy dönt, felkeresi Lucindát, hogy visszaadja neki kéretlen ajándékát. Az egyszerű kirándulás hamarosan kalandos utazássá válik, tele ogrékkal, szőke óriásokkal, és a gonosz királlyal, Edgarral. 

 Port.hu

2013. július 20., szombat

Csodakocsi 1968

(Chitty Chitty Bang Bang)
színes, magyarul beszélő, angol családi vígjáték, 144 perc, 1968
Csodakocsi (Chitty Chitty Bang Bang) színes, magyarul beszélő, angol családi vígjáték, 144 perc, 1968
Caractacus Potts, az örök vesztes feltaláló két kis gyermekével éldegél egy öreg malomházban. 30 schillingért hozzájut egy rozoga versenyautóhoz a helyi régiségkereskedőtől, amelyet addig-addig javítgat, míg végül egy gyönyörű csodakocsi kerül ki a kezei alól. A repülő csodaautó a mesék világába repíti őket.


 Port.hu


Koldus és királyfi 1978

(Crossed Swords)
színes, magyarul beszélő, amerikai-angol kalandfilm, 113 perc, 1978
Koldus és királyfi (Crossed Swords) színes, magyarul beszélő, amerikai-angol kalandfilm, 113 perc, 1978
Edward herceg - az angol trón örököse, VIII. Henrik fia - beteges atyja mellett az ország legfontosabb embere, akit éjjel-nappal gárdisták őriznek. Mégis megtörténik, hogy ruhát és életet cserél Tom Canty-vel, a szegénynegyed tolvajával, és mocskosan, megalázva, megverve, kitaszítottként ismeri meg a nép életét, míg Tom, a szegény tolvaj a palotában marad. Egy királyfi és egy szegény fiú kalandos szerepcseréjének története, akik a megszólalásig hasonlítottak egymáshoz. "Lehet, hogy csak mese, lehet, hogy csak legenda, lehet, hogy csak hagyomány, lehet, hogy megtörtént, de az is lehet, hogy nem, de megtörténhetett..." Így kezdődik a Mark Twain világhírű regényéből készült klasszikus filmalkotás, melynek főbb szerepeiben világsztárokat láthatunk.


 Port.hu

A nagy vágta 1978

(International Velvet)
színes, magyarul beszélő, angol filmdráma, 127 perc, 1978 
A nagy vágta (International Velvet) színes, magyarul beszélő, angol filmdráma, 127 perc, 1978
Egy amerikai lánynak meghalnak a szülei, így angol nagybácsikájához kerül. Ott megszületik egy csikó, akivel együtt nő fel, és az angol válogatott keretein belül bajnok lesz militaryban. 


 Port.hu

2013. július 13., szombat

Almagombóc banda 1975

(The Apple Dumpling Gang)
színes, magyarul beszélő, amerikai családi western-vígjáték, 96 perc 1975
Almagombóc banda  (The Apple Dumpling Gang) színes, magyarul beszélő, amerikai családi western-vígjáték, 96 perc 1975
Három árvaságra juttatott testvért rákényszerítenek Donovan-ra, egy megrögözött agglegényre (Bixby) Quake City-ben egy 19. századi virágzó kaliforniai városában. Miután egy földrengés rázza meg a területet, a gyerekek egy nagy aranyrögöt találnak, ami több ezer dollárt ér. De az újdonsült gazdagságuk több problémát okoz mint amennyit megold, úgyhogy beleegyeznek, hogy két ügyefogyott törvényen kívülinek adják az aranyat (Knotts és Conway). De az egyetlen módja, hogy hozzájussanak, ha ellopják a bankból, ahol őrzik.


 Port.hu

Almagombóc banda 2 1979

(The Apple Dumpling Gang Rides Again)
színes, szinkronos amerikai családi western-vígjáték, 89 perc 1979
Almagombóc banda 2 (The Apple Dumpling Gang Rides Again) színes, szinkronos amerikai családi western-vígjáték, 89 perc 1979
Amos és Theodore kisstílű bűnözőként tengetik életüket a vadnyugaton. Egy napon - szerencsétlenségükre - betévednek "Vuli Bili Hicskok" seriff városába, ahol bankrablásba keverednek. Az őrült seriff ezután életcéljának tekinti a két gonosztevő elfogását és saját kezű felkoncolását, ezért kész rá, hogy a sírig üldözze őket.


 Port.hu