Keresés ebben a blogban

2013. augusztus 10., szombat

Grimm meséiből: Jancsi és Juliska 2012

(Sechs auf einen Streich - Hänsel und Gretel)
szines, magyarul beszélő, német mesefilm, 60 perc, 2012
Grimm meséiből: Jancsi és Juliska (Sechs auf einen Streich - Hänsel und Gretel) szines, magyarul beszélő, német mesefilm, 60 perc, 2012
Jancsi és Juliska az erdőben él édesapjukkal és mostohaanyjukkal. A család szegény és sokszor nincs mit enniük. A mostohaanyjuk rábeszélésére apjuk az erdő mélyén hagyja a gyerekeket, hogy egyedül boldoguljanak. A testvérpár hamarosan egy mézeskalácsházat talál, ahol egy kedves hölgy lakik, és látszólag szívesen fogadja őket. A gyerekek jól bevacsoráznak és szép, tiszta ágyba fekszenek le aludni. Másnapra azonban kiderül, hogy nem egy jóságos néni, hanem a gonosz boszorkány házába kerültek.


 Port.hu

Grimm meséiből: Rózácska és Rózsácska 2012

(Schneeweißchen und Rosenrot)
színes, magyarul beszélő, német mesefilm, 63 perc, 2012
Grimm meséiből: Rózácska és Rózsácska (Schneeweißchen und Rosenrot) színes, magyarul beszélő, német mesefilm, 63 perc, 2012
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy szép kis ház a kerekerdő szélén. Itt élt Rózsácska és Rózácska, a két gyönyörű és szorgalmas kislány édesanyjukkal a törpék barlangja mellett. Édesapjuk elűzte a gonosz törpéket a barlangból, és családját két mágikus rózsabokorral védi a gonosz varázslatoktól. A törpék azonban nem hagyták el az erdőt,és visszasírják a törpeboldogságot, melynek két alappilére: kincs és barlang. Mikor a lányok megnőnek, a törpék mindenáron szeretnék visszaszerezni a boldogságukat.


 Port.hu

Grimm meséiből: Hamupipőke 2011

(Aschenputtel)
szines, magyarul beszélő, német mesefilm, 60 perc, 2011
Grimm meséiből: Hamupipőke (Aschenputtel) szines, magyarul beszélő, német mesefilm, 60 perc, 2011
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kedves és szorgalmas árvalány, aki mostohaanyjával és annak lányával lakott régi udvarházukban. A két gonosz nő mindent elkövetett, hogy az árva életét megnehezítse. Koszos, foltos ruhában járatták a kislányt és állandóan dolgoznia kellett, míg mostohatestvére szép ruhában páváskodott. Ám egyszer Hamupipőke egy kedves, fiatal vadásszal ismerkedett meg az erdőben, majd híre jön, a király fia, a herceg házasodni készül. Az udvarba várják az ország hajadonait, ahová Hamupipőke is szeretne elmenni.


 Port.hu

2013. augusztus 3., szombat

A sárkány gyűrűje 1994

(Desideria e l'anello del drago)
színes, magyarul beszélő, olasz kalandfilm, 186 perc, 1994
A sárkány gyűrűje  (Desideria e l'anello del drago) színes, magyarul beszélő, olasz kalandfilm, 186 perc, 1994
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy varászlatos ország egy kegyetlen királlyal az élén. Az uralkodó hatalmát egy titokzatos erejű, sárkányt ábrázoló gyűrűnek köszönhette. Egyik hadjárata végén, a hazafelé tartó király talált egy magára hagyott kisgyereket az útszélen. Befogadta a kislányt és elnevezte őt Selvaggia hercegnőnek, aki ettől kezdve Desideria, az uralkodó vér szerinti lánya mostohatestvéreként nőtt fel. A lányok nem kedvelték egymást, sőt Selvaggia teljes szívéből gyűlölte nővérét. Teltek az évek, a testvérek felnőttek, és eljött az idő, hogy Desideriát férjhez adják, ám a gyönyörű hercegnőnek egyetlen jelölt se nyerte el a tetszését. A helyzet megváltozott amikor a király elfogta a lázadó Victor herceget. Desideria azonnal beleszeretett a fogolyba és segített neki megszökni. A hercegnő csatlakozott a felkelőkhöz, ám közben a féltékeny Selvaggia varázslattal elbűvölte Victort, aki visszatért az udvarba, hogy megkérje a lány kezét. Desideria kétségbeesetten szerelme nyomába eredt.



 Port.hu


Kolumbusz 1985

(Christopher Columbus)
színes, magyarul beszélő, olasz-amerikai filmsorozat, 1985
Kolumbusz (Christopher Columbus) színes, magyarul beszélő, olasz-amerikai filmsorozat, 1985
Az 1985-ben készült sorozat a világtörténelem egyik legjelentősebb felfedezőjének, Kolumbusz Kristófnak életútját állítja a középpontba. A főszerepekben olyan nagyságokat láthatunk, mint Gabriel Byrne, Faye Dunaway, Max von Sydow vagy Raf Vallone.