Keresés ebben a blogban

2013. november 23., szombat

Grimm meséiből: A széttáncolt cipellők 2011

(Die zertanzten Schuhe)
színes, magyarul beszélő, német  mesefilm, 59 perc, 2011
A széttáncolt cipellők (Die zertanzten Schuhe) színes, magyarul beszélő, német  mesefilm, 59 perc, 2011
Az ország minden reggel a király hatalmas sajnálkozó kiáltására ébred. Hiába zárja be tizenkét lányának szobáját esténként, a cipőik talpa egytől egyig kilyukadt reggelre. Hogy lehet ez? A lányok elhallgatják az igazságot apjuk előtt. Az udvarmester feladata találni egy olyan férfit, aki megfejti a hercegnők titkát. Így talál rá a furfangos bábjátékosra, aki vállalja a kihívást, megfogadva egy titokzatos öregasszony tanácsait, így elnyeri méltó jutalmát.


 Port.hu

Grimm meséiből: Ezerszőr 2012

(Allerleirauh)
színes, magyarul beszélő, német mesefilm, 59 perc, 2012
Ezerszőr (Allerleirauh) színes, magyarul beszélő, német mesefilm, 59 perc, 2012
A gyönyörű hercegnő az apjával kötendő rákényszerített házasság elől megszökik a palotából. Az erdőben rátalál egy fehér lovon érkező királyfi, aki magával viszi az otthonába és eleinte szolgaként bánik vele, mivel a hercegnő az ezer szőrből készült kabátjával álcázza magát. Mígnem egy bálon megjelenik a szépséges ruhájában és a királyfi rögtön beleszeret. De amilyen gyorsan megjelent, olyan gyorsan el is tűnik a szeme elől.


 Port.hu



Grimm meséiből: A csillagtallérok 2011

(Die Sterntaler)
színes, magyarul beszélő, német mesefilm, 59 perc, 2011
A csillagtallérok (Die Sterntaler) színes, magyarul beszélő, német mesefilm, 59 perc, 2011
Négy esztendeje elhurcolták a faluból az összes valamirevaló takácsot, hogy ledolgozzák a falu tartozását a királynak. A gyerekeik szülő nélkül nőnek fel. A falu összes kincse két ezüsttallér. Mina vállalja, hogy elviszi a királynak, így talán megesik rajtuk a szíve. A bátor kislány elindul, útitársa lesz egy beszélő kiskutya, alias Flix úr, akit csak a tiszta szívű emberek hallanak meg. Útja során érdekes emberekkel találkozik és mindenkinek fényt visz az életébe, már csak a királynén és a királyon van a sor, hogy megkegyelmezzenek?


 Port.hu

2013. november 17., vasárnap

Grimm meséiből: Piroska és a farkas 2012

(Rotkäppchen)
szines, magyarul beszélő, német fantasy, 58 perc, 2012
Piroska és a farkas (Rotkäppchen) szines, magyarul beszélő, német fantasy, 58 perc, 2012
Egy nap Piroska, anyukája nélkül, egyedül kel útra az erdőben élő nagymamájához. A félős kisfiú, Anton, Piroska után megy, hogy figyelmeztesse őt a veszélyes farkasra. Igen ám, de a kislány nem ijed meg a vén farkastól, pedig a végén a hasában végzi a nagymamával együtt. Szerencsére Anton és a vadász is megérkeznek a nagymama házához.


 Port.hu


Az oroszlán 1962

(The Lion)
színes, feliratos, amerikai dráma, kalandfilm, 92 perc, 1962
Az oroszlán (The Lion) színes, feliratos, amerikai dráma, kalandfilm, 92 perc, 1962
A tizenéves Tina (Pamela Franklin) Kenyában, egy vadrezervátumban él és kivételes tehetsége van az állatokkal való baráti kapcsolatok kialakításához. Úgy tűnik, hogy Tina számára ideális ez a környezet: kedvenc állatai veszik őt körül. Legjobb barátja a Király, a teljesen felnőtt oroszlán, aki még kölyökként került a családhoz. A mostohaapja, John Bullit (Trevor Howard) saját lányaként neveli és szereti Tinát és büszke a lányára. Az anyja, Christine (Capucine) azonban aggodalommal figyeli lánya növekedését és felmerül benne az a gondolat, hogy idővel Tina beleérik a bennszülöttek életmódjába. Meghívja volt férjét, Tina biológiai apját, Robertet (William Holden) a rezervátumba, akitől azt a segítséget várja, hogy segítsen neki Tinát visszavinni a civilizációba.



A herceg menyasszonya 1987

(The Princess Bride)
színes, magyarul beszélő, amerikai kalandfilm, 98 perc, 1987
A herceg menyasszonya (The Princess Bride) színes, magyarul beszélő, amerikai kalandfilm, 98 perc, 1987
A nagyapa olyan esti mesét mond unokájának, amely nemzedékek óta száll szájról szájra a családjukban. S a mese lassan megelevenedik: a szép hercegnő, Boglárka kezére pályázó gonosz Humperdinck herceg emberrablástól, gyilkosságtól, sőt háborútól sem riad vissza, ha ez az egyetlen módja, hogy elnyerje a kiszemelt kisasszony kezét. Ám egy kicsiny, de annál lelkesebb kompánia útnak indul a leányzó szívszerelmének vezetésével, hogy kiszabadítsa.


 Port.hu

2013. november 9., szombat

Paulie 1998

színes, magyarul beszélő, amerikai családi vígjáték, 88 perc, 1998
Paulie színes, magyarul beszélő, amerikai családi vígjáték, 88 perc, 1998
Ha te vagy a világ legviccesebb, legdumásabb papagája, pillanatok alatt hatalmas zűrben találhatod magad - amint ezt Paulie meg is tanulja ebből a kacagtató kalandfilmből, melyért az egész család rajongani fog! Paulie egy nagyon különleges papagáj. Nemcsak Marie hű társa és barátja, de ő tanítja meg a tiszta beszédre is és szünteti meg a dadogását. A szülők azonban úgy vélik, hogy kislányuk képzelődik és túladnak az állaton. Majd el is költöznek a városból, egészen az óceán túlpartjára. Ettől kezdve Paulie egyetlen célja, hogy megtalálja Marie-t. Kalandok sorozatain át jut el az ország másik végébe, ott azonban egy kutatóintézetbe kerül. Misha segítségével végre teljesül az álma, de Marie ekkorra már felnőtt.

 Port.hu


Kutyabajok 2003

(Where the Red Fern Grows)
színes, magyarul beszélő, amerikai filmdráma, 82 perc, 2003
Kutyabajok (Where the Red Fern Grows) színes, magyarul beszélő, amerikai filmdráma, 82 perc, 2003
1935. Billy egy oklahomai farmon él szüleivel és két kishúgával. A válságot követő években nehéz az élet. A fiú minden vágya, hogy két vadászkutyája lehessen, de a kölykök túl sokba kerülnének, és ezt nem engedhetik meg maguknak. Billy ezért elmegy dolgozni, és a fizetéséből megveszi a kutyusokat, akiket olyan kiváló vadászebekké nevel, hogy minden esélye megvan, hogy megnyerje velük az éves vadászversenyt.


 Port.hu

2013. november 2., szombat

A csengő-bongó fácska 1957

(Das singende, klingende Bäumchen)
Színes, feliratos, kelet-német családi film, 71 perc, 1957 
A csengő-bongó fácska (Das singende, klingende Bäumchen) Színes, feliratos, kelet-német családi film, 71 perc, 1957
A herceg el akarja nyerni a gőgös hercegnő kegyét, azzal, hogy elhozza neki a csengő-bongó fácskát. A varázslatos birodalomba érve megtalálja ugyan a fácskát, de az csak akkor zenél, ha a hercegnő igazán szereti a herceget. Ha napnyugtáig nem szeret bele, a herceg medvévé változik.


Filmkatalogus

Gulliver utazásai 1977

(Gulliver's Travels)
színes, magyarul beszélő, angol-belga kalandfilm, 77 perc, 1977
Gulliver utazásai (Gulliver's Travels) színes, magyarul beszélő, angol-belga kalandfilm, 77 perc, 1977
Jonathan Swift világszerte ismert, klasszikus regényének élőszereplős és animációs feldolgozása (az emberek élőszereplősek, Lilliput ország lakói pedig animációs figurák. A film 1974-ben, tehát sok-sok évvel a műfaj leghíresebb alkotása, a Rober nyuszi... előtt készült. Gulliver hosszú idő után végre munkához jut: hajóorvosként alkalmazzák egy tengerjáró hajón. Viharba kerülnek, majd hajótörést szenvednek, Gulliver pedig egy különös szigeten tér magához. Lilliputba, a törpék országába jutott, ahol először gyanakodva fogadják, majd egyre inkább barátságukba fogadják "az óriást".


 Port.hu

Békakirályfi (Édes kis hercegem) 2001

(Prince Charming)
színes, magyarul beszélő, amerikai családi vígjáték, 87 perc, 2001
Békakirályfi (Édes kis hercegem) (Prince Charming) színes, magyarul beszélő, amerikai családi vígjáték, 87 perc, 2001
A hercegnek egy gonosz varázslat következtében az egész életét békává varázsolva kell leélnie, hacsak nem talál egy vállalkozó szellemű lányt, aki csúf külseje ellenére belészeret, és még a következő telihold előtt megcsókolja. A nagy alkalom csak ötszáz év múlva érkezik el a mai Manhattanben, ahol a herceg végre visszanyeri meglehetősen jóképű, emberi formáját.