Keresés ebben a blogban

2014. január 22., szerda

A csodálatos tűzszerszám 1959

(Das Feuerzeug)
színes, magyarul beszélő, NDK mesefilm,  77 perc 1959
A csodálatos tűzszerszám (Das Feuerzeug) színes, magyarul beszélő, NDK mesefilm,  77 perc 1959
Egy obsitos katonának - kis szerencsével - birtokába jut egy csodálatos tűzszerszám, melynek segítségével három varázslatos kutya siet azonnal a segítségére, ha szüksége van rá. A város fogadójában ugyan megpróbálják kisemmizni, de végül győz az igazság. Megtudja, hogy a királynak van egy gyönyörű lánya, de senki nem vetheti rá a szemét. Ez persze nem akadály neki, hisz a tűzszerszám, illetve a kutyák segítségével megnézheti a gyönyörű leányt. S ha már megnézi, szerelemre is lobban iránta. Persze a királynénak nincs ínyére, hogy egy egyszerű obsitos katona vegye el a lányát. Mindent meg is tesz, hogy a szerelmesek útjába álljon, de nem sok sikerrel. A mese végére, sok-sok kaland és izgalom után, mindenki elnyeri méltó jutalmát illetve büntetését.


 Port.hu

Robinson Crusoe 1973

színes, magyarul beszélő, szovjet kalandfilm,  92 perc 1973
Robinson Crusoe színes, magyarul beszélő, szovjet kalandfilm,  92 perc 1973
Robinson Crusoe hajótöröttként teljesen egyedül vetődik egy lakatlan szigetre. Az ott töltött 28 év alatt azonban fokozatosan átalakítja a környezetét. Az ember azonban társas lény, s hiába van meg mindene, társaság után vágyik. Kis küzdelem után végül egy nap megpillantja azt a hajót, amelyik a szabadulást jelentheti számára.


 Port.hu

2014. január 1., szerda

Ének az esőben 1952

(Singin' in the Rain)
színes, magyarul beszélő, amerikai zenés vígjáték, 98 perc, 1952
Ének az esőben (Singin' in the Rain) színes, magyarul beszélő, amerikai zenés vígjáték, 98 perc, 1952
Az Ének az esőben az egyik legbájosabb zenés film, amit valaha vászonra vittek. Ki ne ismerné a képsort, amikor egy jókötésű férfi dalol és táncol egy szál esernyővel a rend ámuló őre előtt a zuhogó esőben? E rögtönzött előadás "tettese", Don Lockwood és barátja, Cosmo Brown a Monumental Picturesnél keresi a kenyerét. 1927-ben járunk, a némafilm a virágkorát éli. Egy szerencsés véletlennek köszönhetően Don népszerű sztár lesz, s filmek sorát forgatja az ünnepelt színésznő, Lina Lamont oldalán. A férfit távolról sem kötik mély érzelmek a mutatós, de üresfejű nőhöz, ám képzelt, a filmek által sugallt románcukat a sajtó szenzációként tálalja. Don valódi imádottja Kathy Selden, egy fiatal, kezdő énekes-táncosnő, akit a féltékeny Lina ukmukfukk kirúgat a stúdióból. Ám a sztárszínésznőt új veszély fenyegeti: a hangosfilm megjelenése. Lina ugyanis egyáltalán nem tud énekelni, sőt a beszédhangja is borzalmas. Sürgősen találnia kell valakit, aki "szinkronizálja" neki a dalokat és a dialógokat. Így kerül vissza a történetbe Kathy, aki azonkívül, hogy beszélni és énekelni is képes, csajnak is nagyon belevaló.


 Port.hu