Keresés ebben a blogban

2014. április 22., kedd

Labakán, a csalafinta szabólegény 1984

(Falošný princ)
színes, magyarul beszélő, csehszlovák-német-olasz mesefilm, 90 perc, 1984
Labakán, a csalafinta szabólegény (Falošný princ) színes, magyarul beszélő, csehszlovák-német-olasz mesefilm, 90 perc, 1984
Wilhelm Hauff meséje egy szabócskáról szól, aki arról álmodozik, hogy milyen jó lett volna hercegnek születni. Váratlanul betoppan hozzá egy kereskedő, és színarany gombokkal díszített kaftánt rendel nála, hogy aztán a szultán elé járulhasson. A szabóinas megvarrja sebtében a kaftánt, s gondol egyet, belébújik. Azt hiszi, hogy ettől majd igazi herceggé változik. Így is lesz. Labakán az útjába akadó semmirekellőket mind, egytől-egyig megtéveszti. A gazdag udvaroncokat és udvarhölgyeket, de még a Szultánt is. Ám de, egy napon Labakán, a szabólegény emberére talál, méghozzá az igazi hercegre.


 Port.hu

Komputer teniszcipőben 1969

(The Computer Wore Tennis Shoes)
színes, magyarul beszélő amerikai vígjáték, 91 perc 1969
Komputer teniszcipőben (The Computer Wore Tennis Shoes) színes, magyarul beszélő amerikai vígjáték, 91 perc 1969
Véletlenül a számítógépben tárolt enciklopédia átmegy Dexter Riley agyába. Ő egy átlagos iskolás fiú. Az újonnan szerzett tudással versenyez különböző egyetemek vetélkedőin, és besöpri az összes pontot. Egy másik gyerek, egy másik egyetemen megtudja honnan szerezte a bölcsességét és mindent megtesz, hogy lejárassa Dextert.


 Port.hu