Keresés ebben a blogban

2014. november 30., vasárnap

Őfelsége kapitánya 1951

(Captain Horatio Hornblower)
színes, magyarul beszélő, amerikai-angol kalandfilm, 112 perc, 1951
Őfelsége kapitánya (Captain Horatio Hornblower) színes, magyarul beszélő, amerikai-angol kalandfilm, 112 perc, 1951
A brit hadiflotta  egy kis hajója, a Lydia 1807-ben titkos küldetésben már hét hónapja úton van az óceánon. A legénység lázadozik, a célt pedig mindössze egyetlen ember, Hornblower kapitány (Gregory Peck) ismeri. A komor parancsnokot mindenki bolondnak tartja kissé, mivel napi egy mérföldet gyalogol a fedélzeten, és hisz benne hogy több ezer mérfölddel a hátuk mögött jó helyen fognak kikötni. Amikor megpillantják azokat a partokat ahol a keresett erődítmény áll, mindenki elismeréssel hajol meg előtte. Miután legyőznek egy hatvan ágyús spanyol hadihajót, többé nem kétséges, hogy Hornblower kapitány a legtehetségesebb a brit flottában. Hamarosan azonban egy hölgy, lady Wellesley (Virginia Mayo) kerül a fedélzetre, aki egy sárgalázzal fertőzött utasszállítóról menekült el, jelenléte pedig összezavarja a kapitány addigi szigorúan rendezett napjait.


 Port.hu



Rómeó és Júlia 1968

(Romeo and Juliet)
színes, magyarul beszélő, olasz-angol romantikus dráma, 132 perc, 1968
Rómeó és Júlia (Romeo and Juliet) színes, magyarul beszélő, olasz-angol romantikus dráma, 132 perc, 1968
William Shakespeare halhatatlan remekművének talán az egyik legsikeresebb és legszebb feldolgozása Franco Zeffirelli filmje. Eredeti helyszínen, Veronában forgatták. A Rómeót és Júliát alakító színészek korukat meghazudtoló hitelességgel és mély átéléssel alakítják a tragikus sorsú szerelmeseket. Ebben a filmben minden együtt van, amit csak elvárhatunk. A díszletek és jelmezek varázslatos reneszánsz hangulatot varázsolnak elénk, míg Nino Rota szép dallamai elandalítanak.


 Port.hu



2014. november 29., szombat

Robinson Crusoe 1989

(Crusoe)
színes, magyarul beszélő, angol-amerikai filmdráma, 91 perc, 1989
Robinson Crusoe (Crusoe) színes, magyarul beszélő, angol-amerikai filmdráma, 91 perc, 1989
Robinson Crusoe (Aidan Quinn) hajótöröttként teljesen egyedül vetődik egy lakatlan szigetre. Az ott töltött 28 év alatt azonban fokozatosan átalakítja a környezetét. Az ember azonban társas lény, s hiába van meg mindene, társaság után vágyik. Kis küzdelem után végül egy nap megpillantja azt a hajót, amelyik a szabadulást jelentheti számára.


 Port.hu



2014. november 25., kedd

Lopakodó hold 1969

(The Stalking Moon)
színes, magyarul beszélő, amerikai western, 105 perc, 1969
Lopakodó hold (The Stalking Moon) színes, magyarul beszélő, amerikai western, 105 perc, 1969
Arizona, 1881. Sam Varner (Gregory Peck) éppen 20 évnyi katonai szolgálat után leszerelésre gondol, amikor utolsó bevetésére küldik: a rezervátumból kitört apacs indián csoportot kell bekerítenie és lefegyvereznie. Az akciót sikerrel teljesítik és kiszabadítanak az apacsok karmaiból egy fehér asszonyt és félvér fiát. Sarah Carverről (Eva Marie Saint) kiderül, hogy ő és családja több mint 10 éve került az apacsok fogságába, és ő az egyedüli, aki túlélte a rabságot. A csapat - miközben visszatér az erődbe - hírét veszi, hogy a környéken garázdálkodik Salvaje, a kegyetlen, gyilkosságairól hírhedt apacs harcos. Sam, mielőtt végleg visszatérne farmjára, gondoskodik róla, hogy Sarah és annak fia biztonságba kerüljön: elkíséri őket oda, ahonnan vonaton eljuthatnának keletre.
Néhány napot azonban várniuk kell még az utazásra. Időközben azonban felbukkan a rettegett Salvaje, és Sarah bevallja védelmezőjüknek, hogy az indián a fia apja. Sam végül mind a kettejüket magával viszi farmjára, ahol Sarah lassan megnyugszik. A gyerek azonban továbbra is makacsul hallgat, ellenáll a férfi minden barátkozási kísérletének. Kis idő elteltével újra felbukkan Salvaje, s kihasználva Sam pillanatnyi távollétét, magával viszi Sarah-t és a fiát. Sam Varner azonnal a nyomukba ered.


 Port.hu



2014. november 18., kedd

A Szépség és a Szörnyeteg 2014

(Die Schöne und das Biest)
színes, magyarul beszélő, francia-német romantikus kalandfilm, 112 perc, 2014
A Szépség és a Szörnyeteg (Die Schöne und das Biest) színes, feliratos, francia-német romantikus kalandfilm, 112 perc, 2014
Valamikor a XIX. század elején járunk. Egy jómódú tengeri kereskedő vállalkozása hirtelen csődbe jut, így a fényüző palotából kénytelen egy vidéki majorba visszavonulni. A hat gyermekét egyedül nevelő apa mindent megpróbál sorsuk jobbra fordítása érdekében megtenni, de hiába. Egy, a városban tett fárasztó, és sikertelen útja során az erdőben hazafelé menet véletlenül egy rejtélyes kertbe téved, ahol egy szál rózsát tép le legkedvesebb gyermeke, a legkisebb lánya számára. Ártatlannak tűnő cselekedetével azonban magára haragítja a kert, és a hozzá tartozó romos kastély titokzatos urát. A Szörnyeteg a letépett rózsáért cserébe az apa életét követeli. A család legifjabb leánya, önmagát hibáztatva a balszerencséjük miatt, magára vállalja az ítéletet, és otthonról megszökve önként veti magát a Szörnyeteg karjaiba. Csakhogy a kínok és a halál helyett valami egészen más vár rá: minden este csodaszép ruhákban a Szörnyeteg dúsan terített asztalánál vacsorázik a kastélyban. A napok múlásával, ahogy minél jobban megismeri a Szörnyeteget, annál inkább bizalom alakul ki közöttük. A lány álmaiban felsejlenek a Szörnyeteg múltjának darabkái, s lassan összeáll ezekből az egykor jóképü és kedves herceg igaz története. A Szépségre hárul a feladat, hogy bátorságával felülemelkedjen a veszélyen, és kimentse a herceget a gonosz varázslat hatása alól.


 Port.hu

2014. november 15., szombat

A kalózkapitány: Surcouf – Hét tenger ördöge 1966

(Surcouf, l'eroe dei sette mari)
színes, magyarul beszélő, spanyol-olasz-francia kalandfilm, 98 perc, 1966
A kalózkapitány: Surcouf – Hét tenger ördöge (Surcouf, l'eroe dei sette mari) színes, magyarul beszélő, spanyol-olasz-francia kalandfilm, 63 perc, 1966
A martalóc Surcouf,(Gérard Barray) a királyné kalóza, a hét tenger ördöge merészen hasít át háromárbócú vitorlásával a brit blokádon, nincs harc és nincs szerelmi szégyen, szerte a világon. Könyörtelen elragadtatással és meggondolatlan vakmerőséggel harcol az ellenséges hajókkal. Együtt a bátor legénységével, kikkel átélt sok kalandot és csatát.


 Film katalogus

A kalózkapitány újra tengerre száll 1966

(Il grande colpo di Surcouf)
színes, magyarul beszélő, spanyol-olasz-francia kalandfilm, 97 perc, 1966
A kalózkapitány újra tengerre száll (Il grande colpo di Surcouf) színes, magyarul beszélő, spanyol-olasz-francia kalandfilm, 97 perc, 1966
A bátor és szerencsés kalózkapitány, Surcouf (Gérard Barray)  már hosszú ideje nem szállt hajóra, békésen él családjával Saint-Maloban. Feleségül vette szerelmét, Marie Catherine-t, gyermekeik születtek, és maga is úgy véli, véget ért a nagy csaták ideje. Egy napon azonban megérkezik Napóleon üzenete: azonnal indulnia kell hajóján Mahe szigetére. Az Indiai-óceán e fontos pontját elfoglalták az angolok, a francia kormányzó elmenekült, és egy rejtekhelyen fontos, titkos dokumentumokat hagyott. Surcouf és társai tengerre szállnak és útnak indulnak Mahe szigete felé. Ott most a kegyetlen Lord Blackwood a kormányzó, Surcouf halálos ellensége. Az angol kormányzót nemcsak a francia kalóz iránti gyűlölet fűti, hanem sejti, hogy felesége,
Margaret (Antonella Lualdi) még mindig nem felejtette el hajdani szerelmesét, Robert Surcoufot.


 Port.hu


2014. november 14., péntek

A vörös kalóz 1952

(The Crimson Pirate)
színes, magyarul beszélő, amerikai kalandfilm, 105 perc, 1952
A vörös kalóz (The Crimson Pirate) színes, magyarul beszélő, amerikai kalandfilm, 105 perc, 1952
James Fenimore Cooper a vörös kalóz. Valló(Burt Lancaster) egy kalózcsapat vezére. Egy bárótól azt a megbízást kapja, hogy fogja el El Librét, a lázadók vezetőjét. Előbb azonban szeretné a lázadóknak még eladni azt a 3000 muskétát, amit a báró hajójának megtámadása során zsákmányolt. Vallo ekkor tudja meg, hogy El Librét már elfogták. Beleszeret a lázadók vezérének a lányába, Consuelába(Eva Bartok), s ez a frontvonalak átrendezésére készteti. Vallónak végül is sikerül El Librét kiszabadítania.


 Port.hu

2014. november 13., csütörtök

Sissi hercegnő 1997

(Princess Sissi
színes, magyarul beszélő, amerikai rajzfilm sorozat, 70 perc, 1997
Sissi hercegnő (Princess Sissi színes, magyarul beszélő, amerikai rajzfilm sorozat, 70 perc, 1997
A Sissi hercegnő egy különlegesen karizmatikus és kedves természetű fiatal nő életét meséli el, aki Ferenc József herceg szíve választottja lesz, azé a férfié, akiből a 19. századi Európa legünnepeltebb és legerősebb birodalmának, az Osztrák-Magyar Monarchiának a kormányzója válik. A herceg mindenáron feleségül akarja venni Sissit, és úgy tűnik, semmi sem zavarhatja meg a kettejüket összekötő mély szerelmet - még a háború sem, ami hamarosan elszakítja őket egymástól. Ferenc József anyja azonban minden eszközzel igyekszik megakadályozni az esküvőt. A tündérmesék minden bájával és csodájával, és az igaz történetek fordulatosságával és titokzatosságával a Sissi hercegnő minden romantikára és kalandra vágyó nézőt magával ragad.

 Port.hu

2014. november 12., szerda

A paripa 2010

(Secretariat)
színes, magyarul beszélő, amerikai filmdráma, 122 perc, 2010
A paripa (Secretariat) színes, magyarul beszélő, amerikai filmdráma, 122 perc, 2010
Penny Chenery Tweedy (Diane Lane) egyszerű denveri anya és háziasszony. Az élete azonban fenekestül felfordul, amikor a betegeskedő apja helyett átveszi az istállója irányítását. Penny nem sokat ért a lovakhoz, a lóversenyzéshez meg különösen nem. Pennyt megbabonázza egy hatalmas, gesztenyeszínű ló. Bajnokot szeretne faragni a gyönyörű állatból. Mindent hajlandó kockára tenni, hogy tervét megvalósítsa. A veterán tréner, Lucien Laurin (John Malkovich) segítségével beletanult a mesterségbe, és minden idők egyik legjobb versenylovát nevelte a paripából.


 Port.hu

2014. november 11., kedd

Pityke őrmester 1979

színes, magyar rajzfilm sorozat, 7 perc, 1979
Pityke őrmester színes, magyar rajzfilm sorozat, 7 perc, 1979
A rajzfilmsorozat címszereplője Pityke őrmester, aki mindenre elszánt rendőr módjára deríti fel a bűnügyeket, fogja el a szélhámosokat, a betörőket és a tolvajokat. Pityke barátai Kukucs, Szöszi, Kati, és a kutyája, Marcipán, aki "szirénaként is működik". Hőseinkkel részt vehettek egy barlang felfedezésében, egy bankrabló elfogásában, egy közveszélyes szélhámos üldözésében, aki különféleképpen öltözve és maszkírozva csap be embereket, de Pitykén nem foghat ki. Ha figyeled a sorozatot, megtudhatod, hogy különböző manőverekkel miként lehet eltéríteni a gyerekeket attól, hogy egy daru tetejéről leugráljanak. A sorozat nyárra is tartogat kalandokat, mégpedig a strandolóknak, akiknek ruháit egy tolvaj lopta el, és amelyek természetesen főhősünk segítségével kerülnek elő. A sorozat a Pityke szabadnapja című epizódban pedig felhívja a figyelmet arra, hogy milyen veszélyeket rejteget autóstoppost felvenni. A fentieket összegezve, aki kedveli a krimit, és kalandra vágyik, az ne hagyj ki Pityke őrmester kalandjait.


 Port.hu

2014. november 10., hétfő

Mentőcsapat a kenguruk földjén 1990

(The Rescuers Down Under)
színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film, 74 perc, 1990
Mentőcsapat a kenguruk földjén (The Rescuers Down Under) színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film, 74 perc, 1990
Bernard és Bianca, a híres nyomozó egérpáros visszatért! Ezúttal a távoli Ausztráliából érkezik a segélyhívás: elraboltak egy kisfiút, Cody-t!A két kis detektív a hír hallatán nem késlekedik sokáig, és az Albatrosz Légitársaság segítségével azonnal útra kelnek az ötödik kontinens irányába. Természetesen az idegen országban sem maradnak segítők nélkül. Csatlakozik hozzájuk Jake, a sármos ausztrál erszényes egér, aki jól ismeri Ausztrália titkait. Együtt talán még időben rábukkannak Cody elrablójára, a gonosz vadászra, McLeach-re, aki a kisfiútól próbálja megtudni, hogy merre fészkel egy ritka sas.


 Port.hu

2014. november 9., vasárnap

Tündérek 1999

(Faeries)
színes, magyarul beszélő, angol animációs film, 90 perc, 1999
Tündérek (Faeries) színes, magyarul beszélő, angol animációs film, 90 perc, 1999
Ismét itt van egy igazi tündérmese. Réges-régen még éltek tündérek, valahol messze, az üveghegyen is túl. Ebben a varázslatos mesében két gyermek, Nelli és George vidékre költöznek szüleikkel, egy házikóba. George barangolásai közben belefeledkezik a közeli erdőbe, ahol észrevétlenül tündérek élnek. Addig-addig játszogat, mígnem Tündérországban marad. Megkóstolja ételüket, italukat, s új barátokra talál. Legjobb barátai a kis tündérek, Hammó, Csereszke, Hukabi és Csillagfény. Nelli, a kistestvére keresésére indul, és ő is rátalál a tündérek erdejére, s egyenesen Tündérország hercegéhez siet. Megtudja, hogy a tündértörvény előírja, aki Tündérország lakója, s ételüket-italukat megkóstolta, nem térhet vissza, földi otthonába. Nelli igazi barátja és segítője Seprencs, a házikobold lesz.


 Port.hu

A kis hableány 1989

(The Little Mermaid)
színes, magyarul beszélő, amerikai rajzfilm, 82 perc, 1989
A kis hableány (The Little Mermaid) színes, magyarul beszélő, amerikai rajzfilm, 82 perc, 1989
Hans Christian Andersen a kis hableány.  Ariel apja, Triton király víz alatti birodalmában él, de az emberek közé vágyik, ám álmai hercegét, Ericet csak úgy nyerheti el, ha alkut köt a gonosz tengeri boszorkával, Ursulával. A sellőlánynak hangját kell adnia azért, hogy a boszorkánytól emberi lábat kapjon uszonya helyett. Ráadásul, ha Eric herceget nem csókolja meg három napon belül, örökre Ursula rabszolgája lesz. Az ősz szakállú Triton király aggódik lányáért, noha mit sem tud az alkuról. Ariel mégis fittyet (és vízmélyi cigánykereket) hány atyja és testőrző rákja, Sebastian tanácsaira. A habókos hableánynak azonban hamarosan rá kell jönnie, hogy hallgatni nem mindig arany, és hogy Ursula a zavarosban halászik.


 Port.hu

2014. november 8., szombat

Jó estét nyár, jó estét szerelem 1972

fekete-fehér, magyar tévéfilm, 88 perc, 1972
Jó estét nyár, jó estét szerelem fekete-fehér, magyar tévéfilm, 88 perc, 1972
Fejes Endre novellájának nagysikerű tévéfilm-változata egy hatvanas évek elején megtörtént esetet dolgoz fel. Egy pszichopata munkásfiú (Harsányi Gábor) megfeszített energiával összekuporgatott pénzén néhány napra személyiséget cserél. Görög diplomatának adja ki magát, luxusvacsorákat fizet, elegáns nőknek udvarol, az eljegyzés elől persze mindig eltűnik. A gyönyörű Karácsony Zsuzsába (Tordai Teri) azonban beleszeret és nem tudja időben otthagyni.


 Port.hu

2014. november 7., péntek

Copperfield Dávid 2000

(David Copperfield)
színes, magyarul beszélő, amerikai filmdráma, 180 perc, 2000
Copperfield Dávid (David Copperfield) színes, magyarul beszélő, amerikai filmdráma, 180 perc, 2000
Charles Dickens regényéből: David Copperfield születésekor apja már halott, így anyja egyedül neveli. Élete első 9 éve boldogan és napsütésben telik, míg nem feltűnik Mr. Edward Murdstone és feleségül nem veszi megözvegyült anyját. Beköltözik a házba nővérével Miss Jane Murdstone-al, és átveszik a teljes hatalmat. Davidet először veréssel fenyítik, majd kollégiumba küldik. De ez túl sokba kerül, így dolgozni adják Londonba. Anyja fia távollétébe és a szomorúságába belehal. David szerencsére el tud menekülni, és apja testvérénél, nénikéjénél Betsey Trotwoodnál talál menedéket, aki ezután gyámja lesz. Nevelteti, taníttatja és ügyvéd-bojtárnak adja Londonba Mr. Spenlow irodájába. Gyermekkora így boldogan vált ifjú férfi korrá, s közben megismerheti Miss Dora Spenlow-t, aki iránt olthatatlan szerelmet érez.


 Port.hu

2014. november 6., csütörtök

Olivér és társai 1988

(Oliver & Company)
színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film, 74 perc, 1988
Olivér és társai (Oliver & Company) színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film, 74 perc, 1988
Olivér, a kismacska egyedül bolyong New York Cityben, mígnem hozzácsapódik egy vagány kutyához, Dodgerhez és annak bandájához. A kóborkutyák és koldus gazdájuk, Fagin beveszik bandájukba a macskát. Aki egy akcióban elkeveredik és egy kislányhoz kerül. Jenny befogadja Olivert.


 Port.hu