Keresés ebben a blogban

2015. március 9., hétfő

A kővirág 1946

(Kamennyy tsvetok)
színes, magyarul beszélő, szovjet-francia kalandfilm, 84 perc, 1946
A kővirág (Kamennyy tsvetok) színes, magyarul beszélő, szovjet-francia kalandfilm, 84 perc, 1946
Danilát inasként maga mellé veszi a híres kőfaragó mester, Prokopics. Az idők múlásával Danila is híres mesterré válik, aki érzi az Urál hegységben található malahitkövek "lelkét" és gyönyörű dísztárgyakat farag belőlük. Menyasszonyával, Kátyával, már az esküvőre készülnek, amikor Danila véletlenül találkozik a Rézhegyek királynőjével, aki felajánlja neki, hogy elviszi a hegy gyomrába, ahol csodálatos kővirág található. A művészetével elégedetlen Danila nem tud ellenállni a kísértésnek. 


 Port.hu


2015. március 7., szombat

Az inkák titka 1954

(Secret of the Incas)
színes, magyarul beszélő, amerikai kalandfilm, 97 perc, 1954
Az inkák titka (Secret of the Incas) színes, magyarul beszélő, amerikai kalandfilm, 97 perc, 1954
Egy legenda szerint az Inka Birodalmat az Istenek rombolták le, amikor évszázadokkal ezelőtt elrabolták a kincseket a Naptemplomból. Ám, ha a kincs visszakerül, az ősi civilizáció is újraéled. Azonban Harry Steele (Charlton Heston), az amerikai kalandor is az aranyra feni a fogát, ráadásul akad egy gyönyörű lány, és hamarosan nem csupán a kincsvadászat borzolja a kedélyeket, de egy szerelmi háromszög is, és persze a lenyűgöző tájak, és Yma Sumac dalai.


 Port.hu



2015. március 1., vasárnap

Tündér Lala 1981

színes, magyar mesejáték, 81 perc, 1981
Tündér Lala színes, magyar mesejáték, 81 perc, 1981
Tündérországban mostanában egyre furcsább dolgok történnek, s mögöttük minden esetben Irisz királynő kisfia, Lala áll. Most például ismét eltűnt, s ráadásul elvitte a királynő konvertorát, mellyel tetszés szerint átalakíthatja magát bármiféle élőlénnyé. És ez még a kisebbik baj, de magával vitte Irisz jogarát is, márpedig anélkül nem jelenhet meg a királynő a hamarosan kezdődő államtanácson. Aterpater varázsló megvizsgálja Lalát és kiderül: emberszíve van, amiatt viselkedik olyan furcsán. S aki nem egészen tündér, azt száműzni kell Tündérországból.


 Port.hu